Wie en waarom

Sinds 1992 ben ik professioneel “vakbondsman”. Mijn loopbaan begon als districtsbestuurder voor de Industriebond FNV (later FNV Bondgenoten, nu FNV) in het Noorden waar ik vele bedrijfs CAO’s en Sociale plannen afsloot. Daarna werd ik landelijk onderhandelaar voor de schoonmaaksector en introduceerde een andere manier van werken. Tussen 2008 en 2012 werkte ik in Brussel als senior policy adviser voor de federatie van Europese Metaalbonden (EMF, nu Industriall) en werd terug in Nederland chef collectieve belangenbehartiging bij AbvaKabo FNV. In 2015-16 kreeg ik de gelegenheid om een jaar als adviseur-trainer voor de Brusselse European Public Service Union EPSU in Centraal en Oost Europa te werken. Eind 2016 verhuisde ik naar Zwitserland om daar als Head of Department bij UNI Global Union de wereldwijde activiteiten in de schoonmaak- en beveiligings-sector met, voor en door onze lidorganisaties te coördineren.

Schrijven doe ik graag, niet altijd zonder fouten en -met uitzondering van een enkele gastblog- altijd namens mijzelf. De hostingkosten en andere betaalde diensten komen uit eigen zak.

Mijn huidige hoofdthema: Internationale arbeidsverhoudingen en mensenrechten met nadruk op stakingsrecht, nepvakbonden en nep CAO’s. Ik leg ook wel eens wat uit over instituties en procedures die in Nederland niet goed worden begrepen.